Rabu, 23 Juni 2010

Kaulinan barudak sunda - Ucing ucingan

Ucing - ucingan

Ucing-ucingan biasana dipaénkeun ku leuwih ti 2 urang. paraturananan dimimitian ku undian/hompimpah pikeun nangtukeun saha ucingna. Budak anu kabagéan jadi ucing kudu ngudag babaturanana sangkan beunang katoél/katepak.Aya dua paraturan nyaéta mun geus beunang katoél ku ucing, otomatis jadi ucing jeung budak nu jadi ucing saméméhna bisa bébas tina tugas jadi ucing.

Paraturan séjénna, mun pareng beunang katepak ku ucing, nu katepak éta otomatis jadi babaturan ucing, jeung nu ucing méméhna tetep jadi ucing tepi ka kabéh anu miluan ucing-ucingan bisa katéwak, mun geus katéwak, biasana balikan deui tina hompimpah.

0 komentar:

Poskan Komentar

Untuk perbaikan blog dimohon untuk meninggalkan pesan dibawah ini

 

My Blog List

Site Info

Abc
DESA KERTAHAYU Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template